joi, 6 ianuarie 2011

MCV si EADS...sau de ce plecam de unde n-am ajuns

MCV este acronim pentru Mecanism de Cooperare si Verificare.
EADS este acronim pentru European Aeronautic Defence and Space Company.

*Legatura dintre MCV si EADS se numeste Schengen. Germania a propus in ianuarie 2011 amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, programata pentru 27 martie 2011, datorita neregulilor constatate in cadrul MCV (Mecanismului de Cooperare si Verificare), respectiv coruptia si neregulile din sistemul de justitie. Aderarea la Schengen ar fi presupus alocarea unor fonduri catre EADS pentru securizarea frontierelor.
*Schengen este numele unui oras din Luxemburg, unde, in 1985, 5 din 10 tari componente ale Comunitatii Economice Europene, au semnat un tratat care a condus la aparitia "zonei fara frontiere" Schengen.

Un comentariu:

  1. ***Propunerea de amanare a aderarii Romaniei a fost "asumata politic" de presedintele Traian Basescu, in sensul in care presedintele a afirmat "imi asum responsabilitatea politica pentru acest esec" (justificand ca, daca trebuie ca cineva sa isi asume responsabilitatea, atunci o face el in acest caz).
    ***Afirmatia a fost dublata de asumarea aceluiasi esec de catre ministrul de externe portocaliu Teodor Baconschi, in sensul in care acesta a afirmat: "daca primul ministru Boc imi va cere sa-mi dau demisia, imi voi da demisia".
    ***Aceste asumari de responsabilitate continua seria asumarilor guvernelor Boc (incepand cu guvernul Boc 2, si continuand cu Boc 3, Boc 4 pana la actualul guvern Boc cat?), care si-au asumat diverse legi, in afara de legea 80=170.
    ***Totusi, Romania a gasit cateva solutii pentru jignirea adusa de Germania: Romania ar putea bloca aderarea Croatiei, datorita faptului ca Germania sustine Croatia, invartind astfel roata, dupa afirmatiile unui alt portocaliu, de nuanta mai stearsa.
    ***In acest context, banii pentru aderare, care ar fi trebuit acordati EADS, nemaifiind de actualitate in contextul amanarii aderarii Romaniei, ar putea fi dati unor firme romanesti, planuieste presedintele Traian Basescu (detalii aici).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...